چگونگی شکل گرفتن ایدۀ فروشگاه های زنجیره ای
ایدۀ ایجاد فروشگاههای زنجیرهای در سالهای ابتدایی قرن بیستم و در ایالات متحدۀ امریکا شکل گرفت. ایدۀ اولیۀ این فروشگاهها جهت عرضۀ محصولات غذایی و خرده فروشها بود. محصولاتی که نیاز روزانۀ مصرف کنندگان را تأمین میکرد و در حالت عادی مصرف کننده برای خریداری هریک از مایحتاجش باید زمان زیادی را صرف میکرد. با توجه به اینکه نظام اقتصادی دنیا به سمت مدرن شدن پیش میرفت و ترجیح مشتریان این بود که وقت کمتری را صرف خرید نیازهایی مثل خورد و خوراک و … کنند، این فروشگاههای زنجیرهای شکل گرفت.
این انجمن ملی خردهفروشان خواربار امریکا بود که نخستین فروشگاههای زنجیرهای را ایجاد کرد. در حقیقت ایدۀ ابتدایی اعضای انجمن خواربارفروشان این بود که با داشتن صد فروشگاه سوپرمارکتی میتوان به سود بیشتری دست پیدا کرد. تا زمانی که شما فقط یک فروشگاه سوپرمارکت داشته باشید. به علاوه که این کار یک حسن دیگر هم داشت. عرضۀ محصولات به صورت مستقیم انجام میگرفت و در نتیجه قیمت فروش محصولات نیز پایینتر میآمد. همین عامل در کنار ارائۀ طیف گستردهای از محصولات باعث رونق گرفتن این کسب و کار در امریکا و بعدها در سایر کشورهای دنیا شد.
تعریف فروشگاه زنجیره ای چیست ؟
در یک تعریف مختصر میتوان فروشگاههای زنجیرهای را این طور شرح داد که:
فروشگاههای زنجیرهای مجموعهای از فروشگاههای شبیه به هم هستند که در شهرها و مناطق مختلف ایجاد شده، هدف تمامی آنها فروش محصولاتی مشترک است.
تمامی این فروشگاهها زیرمجموعۀ یک دفتر مرکزی اصلی قرار میگیرند و مدیریت و مالکیت این مراکز فروش با این دفتر مرکزی است. محصولاتی که در فروشگاههای زنجیرهای به فروش میرسند، اغلب به صورت گسترده و توسط مدیریت اصلی تأمین میشود. به همین خاطر محصولات در تمامی این فروشگاهها از نظر نوع و کیفیت یکسان خواهد بود. امروزه طیف گستردهای از فروشگاههای زنجیرهای با هدف تأمین سبد خرید خانوار ایجاد میشوند. به نوعی میتوان این فروشگاهها را یک بازارچه خرید کوچک دانست که مصرف کننده میتواند با مراجعه به آن مهمترین خریدهای روزانه خود را انجام دهد. از خرید خواربار مورد نیاز خانه گرفته تا خرید محصولات بهداشتی خانگی، میوه و سبزیجات و …
ویژگی |
---|
دیدگاهتان را بنویسید